У Британії вивчають ефективність третьої дози COVID-вакцин

У Британії вивчають ефективність третьої дози COVID-вакцин

Укрінформ
У Великій Британії організували перше у світі клінічне випробування, аби з'ясувати, чи може додаткова доза щеплення надійніше захистити від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Daily Record.

У рамках клінічного випробування, на яке виділено 19,3 мільйона фунтів стерлінгів, будуть протестовані вакцини Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Novavax, Johnson&Johnson, Valneva та CureVac.

Зазначається, що 18 медичних центрів по всій Британії будуть розділені на три групи, в кожній з яких тестуватимуть окремий набір вакцин.

Читайте також: Італія дозволить не відбувати карантин для вакцинованих однією дозою

«Експерти очікують, що за наслідками експерименту, всі сім вакцин підвищать імунітет, а лабораторні дослідження дозволять перевірити їх реакцію на різні штами COVID-19, що циркулюють у Великій Британії, зокрема «індійський» та «південноафриканський», - ідеться у публікації.

Як уточнює видання, дослідники мають намір залучити до участі в експерименті осіб, котрі отримали першу дозу вакцини  Pfizer або AstraZeneca у грудні-січні, а також людей віком за 75 років.

Читайте також: У Канаді пройшла першу фазу випробувань COVID-вакцина рослинного походження

За останніми даними Worldometer, у світі зафіксували понад 165,3 млн випадків зараження COVID-19, зокрема 3 426 935 летальних, одужали більш як 144,4 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-