Ізраїль розглядає два шляхи врегулювання конфлікту з ХАМАС

Ізраїль розглядає два шляхи врегулювання конфлікту з ХАМАС

Укрінформ
Глава уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньягу вважає, що є два шляхи для припинення бойових дій в районі сектора Газа.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Newsru.co.il 

Як зазначається, сьогодні Нетаньягу та міністр закордонних справ Ізраїлю Габі Ашкеназі мали зустріч з 70 послами іноземних держав в Ізраїлі. Під час цієї зустрічі Нетаньягу заявив, що наразі є два шляхи домогтися перемир'я з ХАМАС: перший - окупувати Газу, другий - створити певний чинник стримування цього угруповання.

Читайте також: Адміністрація Байдена стримала Ізраїль від наземного вторгнення у сектор Газа – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, після загострень, що виникли між арабами та ізраїльтянами минулого тижня, протягом 10-16 травня ХАМАС, "Ісламський джихад" та інші угруповання випустили близько 3 тис. ракет по ізраїльській території. Обстрілу зазнали Єрусалим, Тель-Авів та інші міста у центрі країни. Була здійснена спроба обстрілу летовища "Рамон", на північ від Ейлата. Унаслідок обстрілу Ізраїль повідомив про 10 загиблих, серед яких двоє дітей.

Читайте також: Ізраїльські військові відкинули ХАМАС на роки назад - Нетаньягу

У відповідь ізраїльські сили завдали авіаударів по сектору Гази та частково – по території Лівану, у відповідь на запуск ракет з його території. За оцінкою ВООЗ, внаслідок цих ударів загинули 222 палестинці, ще близько 6 046 осіб були травмовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-