Генсек ООН занепокоєний обстрілом редакцій ЗМІ у Газі

Генсек ООН занепокоєний обстрілом редакцій ЗМІ у Газі

Укрінформ
Генсек ООН Антоніу Гутерреш висловив занепокоєння атакою Ізраїлю на будівлю в секторі Газа, де розташовувалися офіси міжнародних ЗМІ.

Про це заявив його представник Стефан Дюжаррік, передає Укрінформ з посиланням на Associated Press.

«Генеральний секретар нагадує всім сторонам, що будь-які невибіркові напади на цивільних особіб і структури ЗМІ порушують міжнародне право і їх слід уникати за будь-яку ціну», - заявив Дюжаррік.

У суботу ВПС Ізраїлю завдали ракетного удару по вежі Аль-Джалал, де знаходилися офіси місцевих і міжнародних ЗМІ в секторі Гази, в тому числі Associated Press і Al Jazeera. Військові заздалегідь попередили про удар. Армія оборони Ізраїлю заявила, що палестинський рух «ХАМАС» використовувало будівлю у військових цілях.

Згідно з даними ізраїльських військових, у будівлі розташовувався оперативний штаб військової розвідки бойовиків руху ХАМАС. Цей штаб, зокрема, виготовляв зброю та розміщував обладнання, щоб завадити операціям ізраїльських військових, повідомляє Армія оборони Ізраїлю у Твіттері.

"Ми попередили цивільних у будівлі про завдання удару, побоюючись за їхню безпеку, та дали їм достатньо часу для безпечної евакуації. ХАМАС та "Ісламський джихад" використали цей час для евакуації свого обладнання з будівлі. Ми були готові заплатити цю ціну, аби не завдати шкоди цивільним", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Президент США підтримав право Ізраїлю на самозахист

Як повідомлялося, 7 травня після закінчення молитви на Храмовій горі в Єрусалимі віруючі палестинці закидали камінням ізраїльських силовиків. Ті застосували гумові кулі, світлошумові гранати і сльозогінний газ.

Бойовики організації ХАМАС, що контролює Сектор Газа, здійснили масований ракетний обстріл Ізраїлю. У відповідь ізраїльські військово-повітряні сили завдали авіаудари по цілях в Секторі Газа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-