ВООЗ закликає затримати вакцинацію дітей, щоб ділитися вакцинами з бідними країнами

ВООЗ закликає затримати вакцинацію дітей, щоб ділитися вакцинами з бідними країнами

Укрінформ
Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреєсус закликав країни затримати вакцинацію дітей і передати вакцини проти COVID-19 країнам з низьким рівнем доходу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

За словами глави ВООЗ, він розуміє, чому деякі країни хочуть вакцинувати дітей і підлітків, але прямо зараз він закликає їх переглянути своє рішення.

«У країнах з низьким і середнім рівнем доходів запасів вакцини проти COVID-19 було недостатньо навіть для імунізації медичних працівників, і лікарні переповнені людьми, які терміново потребують рятувальної допомоги», - сказав Гебреєсус.

Читайте також: Другий рік пандемії може бути смертоноснішим за перший - ВООЗ

Як зазначає видання, з тих пір як у грудні були затверджені перші вакцини, багаті країни скупили більшу частину поставок, прагнучи вакцинувати якомога більше свого населення. У деяких країнах дозволили вакцинувати дітей від 12 до 15 років, зокрема у США й Канаді.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Генеральний директор ВООЗ заявив, що другий рік пандемії коронавірусу може бути більш смертоносним, ніж перший.

Читайте також: ВООЗ закликає фармкомпанії поділитися потужностями з виробниками вакцин

У світі станом на ранок 15 травня зафіксували 162550085 випадків зараження коронавірусом. Зокрема померли 3371856 осіб, одужали 140436790.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-