Штати підтримують право Ізраїлю на захист - Держдеп

Штати підтримують право Ізраїлю на захист - Держдеп

Укрінформ
США твердо підтримують право ізраїльського народу на самозахист у відповідь на масований ракетний обстріл із Сектору Гази - і водночас закликають сторони до негайної деескалації.

Таку позицію висловив держсекретар Ентоні Блінкен під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, передає Укрінформ із посиланням на Держдепартамент США.

«Держсекретар висловив занепокоєння з приводу ракетних обстрілів території Ізраїлю, співчуття через втрату життів, а також рішучу підтримку Сполученими Штатами права Ізраїлю на захист», - зазначається в повідомленні.

За інформацією Держдепу, Блінкен «знову закликав усі сторони знизити напруженість і припинити насильство». Глава американського зовнішньополітичного відомства підкреслив: в ізраїльтян та палестинців має бути можливість користуватися рівними свободами та жити в безпеці, процвітанні й демократії.

Читайте також: Ізраїль закликає світ визнати його право на самооборону

Також зазначається, що  США й Ізраїль «визнали стійке партнерство» між двома країнами та відданість спільним зусиллям у протидії майбутнім викликам.

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня після закінчення молитви на Храмовій горі в Єрусалимі віряни-палестинці закидали камінням силовиків. Ті застосували гумові кулі, світлошумові гранати та сльозогінний газ. У ході сутичок постраждали щонайменше шість силовиків та близько 200 палестинців.

Читайте також: По Ізраїлю із Сектора Гази випустили вже понад 1000 ракет

Після цього бойовики організації ХАМАС, яка контролює Сектор Гази, вчинили ракетні обстріли Ізраїлю. У відповідь ізраїльські військово-повітряні сили завдали удари по цілях у Секторі Гази.

США, ЄС та Велика Британія закликали Ізраїль та палестинців якнайшвидше знизити напруженість. Рада Безпеки ООН у середу скликала екстрене засідання в закритому режимі щодо ескалації бойових дій в Ізраїлі та Секторі Гази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-