Байден пообіцяв, що зловмисні дії Росії матимуть пропорційні наслідки

Байден пообіцяв, що зловмисні дії Росії матимуть пропорційні наслідки

Укрінформ
Сполучені Штати націлені на зменшення напруженості у відносинах з Російською Федерацією, однак завжди відповідатимуть на зловмисну діяльність Кремля.

Про це заявив у середу президент США Джо Байден під час першого звернення до обох палат Конгресу США за підсумками 100 днів роботи на посаді в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується Росії, я знаю, що це викликає занепокоєння у декого з вас, але я дав чітко зрозуміти Путіну, що, хоча ми й не прагнемо ескалації, втім їхні дії матимуть наслідки», - заявив глава Білого дому.

Читайте також: Штати не прагнуть загострення з Росією, однак готові тиснути далі – Білий дім

Він підкреслив, що його адміністрація відреагувала «безпосередньо й пропорційно» на втручання РФ у вибори в США, а також на кібератаки на американський уряд та бізнес-структури.

«Вони (росіяни – ред.) вчинили обидві ці речі, і я попередив їх, що ми відповімо, і ми це зробили», - наголосив президент США.

Читайте також: Блінкен не знає, чи прийняв Путін запрошення на зустріч з Байденом

Водночас він підкреслив, що його уряд також націлений працювати разом з росіянами, коли це відповідає взаємним інтересам країн. У цьому зв’язку Байден навів приклад продовження Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь СНО-ІІІ, а також взаємодію в питаннях протистояння кліматичним змінам.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Джо Байдена займає послідовну позицію щодо примушення Росії припинити зловмисну діяльність проти США, союзників та партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-