В Індії збудують понад 500 кисневих станцій

В Індії збудують понад 500 кисневих станцій

Укрінформ
На тлі різкого загострення ситуації з COVID-19 уряд Індії ухвалив рішення про будівництво 551 станції з виробництва медичного кисню.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на заяву канцелярії прем'єр-міністра Індії повідомляє Сіньхуа.

Зазначається, що це рішення набуває особливої ваги у зв'язку з повсюдною нестачею кисню в лікарнях для пацієнтів з COVID-19. Особливо складна ситуація спостерігається в Делі останні кілька днів.

«Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді розпорядився, щоб ці станції були введені в експлуатацію в найкоротші терміни. Крім того, станції значною мірою сприятимуть забезпеченню доступності кисню на рівні округів», - ідеться в публікації.

Читайте також: В Індії четвертий день поспіль фіксують найбільшу у світі кількість жертв пандемії

Як повідомлялося, в останні дні коронавірус в Індії поширюється вкрай високими темпами. Міністерство охорони здоров'я 25 квітня заявило про рекордні майже 350 тис. нових випадків зараження, померли 2767 хворих. Загальна кількість підтверджених випадків COVID-19 у країні сягнула 16,9 млн, а летальних - понад 192 тис.

Катастрофічна ситуація спостерігається в індійських лікарнях. Багато медустанов повідомляють про брак медичного кисню та ліків для тяжкохворих.

Читайте також: ЄС надасть допомогу Індії, де через пандемію перевантажені лікарні та крематорії

Причиною стрімкого поширення інфекції став новий, більш заразний і небезпечний варіант коронавірусу, який сформувався на території Індії.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-