Бразилія різко скоротила видатки на екологію

Бразилія різко скоротила видатки на екологію

Укрінформ
Президент Бразилії Жаїр Болсонару схвалив скорочення поточного екологічного бюджету країни на 24% у порівнянні з 2020 роком.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Це сталося відразу після того, як на кліматичному саміті президент Бразилії пообіцяв подвоїти бюджет країни на охорону довкілля та сприяти припиненню незаконного вирубування лісів до 2030 року.

Утім, захисники навколишнього середовища заявили, що не сприйматимуть всерйоз цю риторику, допоки не побачать реального прогресу.

І менш ніж через добу після гучної обіцянки Болсонару схвалив федеральний бюджет Бразилії на 2021 рік, в якому для міністерства навколишнього середовища та інших відомств, що займаються екологією, передбачено 2 млрд реалів ($365,3 млн) - проти торішніх 2,6 млрд.

Читайте також: Суд Бразилії анулював вирок експрезиденту у справі про корупцію

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні відбувся саміт з питань клімату, ініційований адміністрацією Джо Байдена, за участю більш як 40 глав держав, урядів, міжнародних організацій, а також керівників корпорацій, впливових діячів та вчених. Учасники підтвердили необхідність зменшення шкідливих викидів в атмосферу до «нульового рівня» впродовж наступних десятиліть. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-