Суд Бразилії анулював вирок експрезиденту у справі про корупцію

Суд Бразилії анулював вирок експрезиденту у справі про корупцію

Укрінформ
Суддя Верховного суду Бразилії анулював звинувачення у справах про корупцію та відмивання грошей, висунуті проти колишнього президента країни Луїса Інасіу Лули да Сілви.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Лула да Сілва був засуджений після розслідування операції «Мийка автомобілів» - до скандалу з хабарництвом тоді потрапили політики і бізнесмени країни.

Але суддя Верховного суду Едсон Фачін скасував вирок, заявивши, суд Курітіби, що розглядав справи Лули да Сілви, не був уповноважений цього робити.

Читайте також: Експрезидент Бразилії вийшов на свободу після 18 місяців в'язниці

Постанова, яка все ще має бути розглянута Верховним судом в повному складі, відновлює Лулу да Сілву у політичних правах, він отримав можливість знову балотуватися, ставши суперником чинного президента Жаїра Болсонару.

У 2016 році колишній президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва був засуджений до дев'яти з половиною років ув'язнення у справі про отримання хабарів у великих розмірах і відмиванні грошей. У січні 2018 року Верховний суд збільшив термін до 12 років і одного місяця. У квітні 2019 року Лула да Сілва почав відбувати покарання у в'язниці міста Курітіба. Однак уже в листопаді експрезидент вийшов на свободу за рішенням суду, на час, поки апеляція на вирок за корупцію проходила всі інстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-