У Туреччині припинила роботу криптобіржа, засновник втік з країни з $2 мільярдами

У Туреччині припинила роботу криптобіржа, засновник втік з країни з $2 мільярдами

Укрінформ
Турецька криптовалютна біржа Thodex припинила роботу, а її засновник Фарук Фатіх Озер поїхав з країни, прихопивши $2 млрд інвесторів біржі. В ході розслідування затримали 62 людини.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інформацію, розповсюджену виданням Bloomberg на офіційному сайті Thodex.

«Прокуратура Стамбула 23.04.2021 о 10.00 відправила «червоний» запит щодо розшуку Фарука Фатіха Озера, засновника криптовалютної біржі Thodex, який втік до Албанії», - повідомляє Bloomberg.

У МВС Туреччини повідомили, що з рахунків Озера та власників Thodex було вилучено 31 млн турецьких лір (приблизно $3,8 млн - ред.)

У рамках розслідування діяльності криптовалютної біржі Thodex 62 із 78 підозрюваних були затримані в результаті одночасної операції, яка проводилася у 8 провінціях Туреччини. 16-х підозрюють у втечі. Зокрема Фарук Фатіх Озер втік до Албанії. За попередніми даними, він прихопив із собою $2 млрд, які належать інвесторам біржі.

Читайте також: Австралійська криптобіржа випадково «злила» дані понад 270 тисяч людей

На офіційному сайті Thodex було розміщене офіційне повідомлення, в якому вказано, що платформою Thodex користуються майже 700 тисяч користувачів, вона не закривається повністю, лише тимчасово до з'ясування причин та джерел «аномальних коливань», які спостерігалися останнім часом на рахунках компанії. У зверненні до користувачів Фарук Фатіх Озер обіцяє повернутися в Туреччину та постати перед судом, а все, що відбувається, називає «недопустимою компанією», спрямованою проти нього та його компанії. А також він спростовує, що забрав кошти інвесторів.

Читайте також: Проти засновника компанії McAfee порушили справу за шахрайство з криптовалютою

Як повідомлялося, днями вартість Bitcoin різко впала. Собівартість найпопулярнішої криптовалюти Bitcoin досягла показника менше психологічної позначки у 50 тисяч доларів. Це є найнижчою ціною за останні 48 днів.

Аналітики припускають, що нині на ринку відбувається коригування після надто великої зацікавленості у Bitcoin з боку приватних інвесторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-