COVID-19 в Індії: кисень у лікарні доставляють військові

COVID-19 в Індії: кисень у лікарні доставляють військові

Укрінформ
Через брак кисню в індійських лікарнях в регіонах з найбільшою кількістю хворих на COVID-19, транспортуванням балонів зайнялися військові.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише AP.

Зазначається, що військові також перевозять літаками медиків до регіонів, де відчувається їх нестача. Окрім цього, уряд запустив так звані “Кисневі поїзди”, якими теж транспортує дефіцитний кисень.

“Кисню на заводах забагато, але вони розташовані далеко від місць, де є потреба. Доставлення кисню викликає проблеми. Ми наростили виробництво, оскільки споживання кисню суттєво зростає. Однак, є обмеження й найбільша складність нині - це транспорт”, - розповів президент Всеіндійської спілки виробників промислових газів Сакет Тіку.

Читайте також: В Індії через витік кисню померли десятки пацієнтів із коронавірусом на ШВЛ

АР нагадує, що Індія вже другий день поспіль утримує світовий рекорд із нових випадків інфікування COVID-19. Упродовж минулої доби у країні було виявлено 332 730 нових заражень. Всього ж у країні вже виявили 16 млн випадків COVID-19 та зареєстрували майже 187 тисяч смертей.

Переповнені лікарні у деяких регіонах погрожують почати відмовляти у прийомі нових пацієнтів та скаржаться на дефіцит життєвоважливих товарів.

Читайте також: Нафта дешевшає через зростання захворюваності в Індії

Місцеві ЗМІ стверджують, що Індія домовилася із Німеччиною про термінову доставку 23 мобільних заводів із виробництва кисню, транспортування яких теж забезпечуватимуть військові. 

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-