Нафта дешевшає через зростання захворюваності в Індії

Нафта дешевшає через зростання захворюваності в Індії

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у середу, 21 квітня, через побоювання, що зростання кількості нових випадків COVID-19 в Індії призведе до зниження попиту, проте несподіване зростання запасів у США надало підтримку цінам.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $66,18 за барель, що на $0,39 (0,59%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,43 (0,69%) - до $ 62,24 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $67,57 і $62,67 відповідно.

Індія, яка є третім за величиною споживачем нафти в світі, 21 квітня повідомила про чергове рекордне збільшення добової кількості померлих від COVID-19 пацієнтів до 2023 осіб. Водночас зафіксовано рекордне зростання числа нових випадків захворювання - понад на 295 тис. людей.

Читайте також: COVID-рекорд в Індії: за добу помер 1 761 хворий

«Індія є великим споживачем сирої нафти. Зростання числа випадків зараження коронавірусом і, як наслідок, обмеження на переміщення, погіршать перспективи попиту. Водночас світові ринки сирої нафти залишаються добре забезпеченими, оскільки ОПЕК і її союзники планують збільшити видобуток у найближчі місяці. Тому, якщо картина попиту істотно не покращиться, ціни можуть бути скориговані», - сказав Равіндра Рао, віцепрезидент із сировинних товарів у Kotak Securities.

Згідно з даними Американського інституту нафти (API), опублікованими у вівторок, запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 436 тис. При прогнозному скороченні на 3 млн бар. Якщо дані буде підтверджено офіційною доповіддю, зростання запасів у Штатах буде першим за чотири тижні.

Станом на 09:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 66,09 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 66,30 долара за барель, що на 27 центів нижче за рівень закриття торгів ($66,57).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-