США стежитимуть за відведенням військ РФ від українського кордону – Держдеп

США стежитимуть за відведенням військ РФ від українського кордону – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати почули заяву Москви про відведення російських військ від українського кордону, однак чекають конкретних дій та уважно стежитимуть за розвитком ситуації.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми чули заяву Росії про те, що вона почне відведення військ від кордону України. Як я сказав, ми почули слова, тож ми чекатимемо дій. Сполучені Штати продовжать стежити за ситуацією, ми будемо робити це в тісному контакті та в координації з українською владою, а також із союзниками та партнерами», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Росія оголосила про відведення військ від кордонів з Україною

Він підкреслив, що США були чіткими під час контактів з російським керівництвом, що РФ повинна «утримуватися від дій, спрямованих на ескалацію», Крім того, Прайс підкреслив, що Росія повинна «негайно припинити всю свою агресивну активність як на території України, так і біля неї». Це, за його словами, включає недавнє нарощування російських сил в окупованому Криму, біля кордонів з Україною, а також намір РФ заблокувати пересування кораблів у частині Чорного моря.

У цьому зв’язку представник Держдепартаменту підтвердив підтримку США суверенітету, незалежності й територіальної цілісності України, у тому числі в її територіальних водах.

«Отже, наш меседж полягає в тому, що ми чули заяву, і ми будемо стежити за цим уважно», - додав Прайс.

Читайте також: Зеленський прокоментував заяву Шойгу про відведення російських військ

Крім того, представник адміністрації США заявив, що американська підтримка України у сфері безпеки продовжуватиметься, щоби українські сили були спроможними захистити країну на тлі російської агресії. Це, уточнив він, включатиме летальну зброю.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив Генеральному штабу РФ і командувачам військами з 23 квітня почати повернення до місць постійної дислокації війська, перекинуті останнім часом до кордонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-