США збільшать у рази фінансування на збереження клімату – Байден

США збільшать у рази фінансування на збереження клімату – Байден

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів протягом наступних років має намір в рази збільшити фінансування зовнішньої діяльності, спрямованої на боротьбу зі змінами глобального клімату, щоби підтримати передусім країни, які розвиваються.

Про це заявив у четвер під час Саміту лідерів з питань клімату президент США Джо Байден, передає власний кореспондент Укрінформу.

«США подвоять до 2024 року наше щорічне державне фінансування в діяльності щодо боротьби зі змінами клімату в країнах, які розвиваються – в порівнянні з тим, що ми виділяли в другій половині роботи адміністрації Обами-Байдена. Ми також маємо намір до 2024 року потроїти обсяги наших державних засобів для досягнення цілей з адаптації змінам клімату в країнах, що розвиваються»,- заявив глава Білого дому.

Читайте також: Нульового рівня викидів США планують досягти до 2050 року - Байден

Крім того, повідомив він, Фінансова корпорація розвитку (DFC) зі свого боку зобов'язується посприяти досягненню нульових викидів у своєму інвестиційному портфелі, а також збільшити інвестиції, орієнтовані на збереження клімату – до 33% в 2023 році.

«Кожна нація несе відповідальність, і кожна нація перебуває під загрозою… Спільна боротьба зі зміною клімату – це більше ніж правильна справа, це – в інтересах кожного», - наголосив Байден.

Читайте також: Генсек ООН закликає створити коаліцію за нульові викиди вуглецю

Як повідомляв Укрінформ, у перший день роботи Саміту лідерів з питань клімату, організованого США, його учасники підтвердили необхідність зменшення шкідливих викидів в атмосферу до «нульового рівня» впродовж наступних 30-40 років. Крім того, лідери держав та урядів, а також міжнародних організацій, які беруть участь у саміті, обговорюють конкретні кроки щодо досягнення визначених цілей.

Фото: Michael Reynolds/EPA/Bloomberg 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-