Бундестаг проведе слухання через нарощування військ РФ біля кордону України

Бундестаг проведе слухання через нарощування військ РФ біля кордону України

Укрінформ
Німецький парламент проведе спеціальні слухання з приводу ситуації на російсько-українському кордоні, пов'язаної з нарощуванням російських військ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на порядок денний Бундестагу.

«У четвер, 22 квітня 2021 року, Бундестаг на пропозицію фракцій ХДС/ХСС та СДПН обговорюватиме тему «Пересування російських військ та зростаюча небезпека ескалації на сході України», - зазначається на сайті парламенту ФРН.

Слухання розпочнуться о 14.40 за місцевим часом.

Читайте також: У Бундестазі засудили перекидання російських військ до кордонів України

У цьому зв'зку посол України в ФРН Андрій Мельник сказав кореспондентові Укрінформу: «У Києві дуже позитивно оцінюють той факт, що уряд та парламент Німеччини дослухалися до наших численних закликів протягом останніх двох тижнів на тлі безпрецедентної концентрації російських військ вздовж кордонів України, що дві фракції ініціювали проведення слухань».

Читайте також: Захід має готувати нові санкції на випадок посилення агресії РФ проти України - німецькі ЗМІ

Дипломат висловив сподівання, що як партії коаліції, так і опозиційні сили у такий спосіб надішлють до Москви потужний сигнал щодо підтримки України. Він очікує, що ці пленарні дебати «остудять гарячі кремлівські голови і сприятимуть припиненню агресивних дій РФ».

Як повідомлялось, Росія стягнула до кордонів з Україною та в окупований Крим рекордну кількість особового складу та військової техніки. Світова спільнота й міжнародні організації висловили занепокоєння ескалацією та закликали Росію пояснити свої дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-