У Бундестазі засудили перекидання російських військ до кордонів України

У Бундестазі засудили перекидання російських військ до кордонів України

Укрінформ
Фракція Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС) у Бундестазі виступила із заявою, в якій засудила перекидання Росією своїх військ до кордону з Україною.

Відповідний документ від імені спікера фракції Юргена Гардта розміщено на сайті фракції, передає Укрінформ.

«Воєнне брязкання зброєю Путіним є надзвичайно небезпечним. За допомогою цих заходів він не лише сіє додаткову нестабільність у Європі, але й надає керованим Кремлем сепаратистам на Донбасі додаткову підтримку, щоб не дотримуватися Мінських домовленостей», - наголошується у заяві.

У ній йдеться, що повідомлення про рух російських військ і військової техніки у східних та північних кордонах України надзвичайно насторожують і є дуже тривожними. Передислокація відбувається в той час, коли домовленість про припинення вогню все частіше порушується і люди гинуть, пише Гардт.

Як підкреслив німецький політик, «Путін повинен знати, що трансатлантичні партнери твердо стоять на боці України». Депутатська група ХДС/ХСС виступає за повний суверенітет та територіальну цілісність України, заявив він.

Читайте також: Словаччина стурбована нарощуванням військ РФ на кордоні з Україною

Німецькі консерватори схвалюють те, що Рада НАТО також переймається ситуацією на кордоні з Україною, оскільки мова йде про безпеку та стабільність Європи.

«Мінські домовленості мають бути виконані у повному обсязі, за це відповідає Путін», - заявили у фракції ХДС/ХСС.

Читайте також: Російські зайди цинічно використовують тему загибелі дітей для пропаганди - Міноборони

Як повідомлялося, за даними Міноборони України, командування ЗС РФ доукомплектовує бойові підрозділи Південного військового округу ЗС РФ за рахунок перекидання військових з Західного, Центрального та Східного військових округів.

Фото Ольги Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-