Білий дім підтвердив, що посла США в Росії викликали у Вашингтон для консультацій

Білий дім підтвердив, що посла США в Росії викликали у Вашингтон для консультацій

Укрінформ
Посол Сполучених Штатів у Росії Джон Салліван прибуде до Вашингтона для консультацій з представниками команди Байдена з питань нацбезпеки, а також для відвідання родини та невдовзі повернеться до виконання своїх обов’язків у Москві.

Про це заявила під час брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Так, наміри абсолютно такі. Він (посол Салліван – ред.) приїде додому цього тижня для того, щоб побачитися з сім'єю – наскільки я знаю, він не був удома приблизно рік – а також зустрітися з членами нової адміністрації, з якими він не мав можливості проконсультуватися з того моменту, як погодився продовжувати працювати на своїй посаді», - зауважила представниця адміністрації президента США.

Після цього посол повернеться до Москви «незабаром».

Читайте також: Радником Байдена з питань РФ не буде Рожанські, який виступав проти санкцій - ЗМІ

Псакі не уточнила, чи заплановані зустрічі посла Саллівана з президентом Байденом, однак зазначила, що він говоритиме з членами нової адміністрації в Держдепартаменті США й Раді національної безпеки Білого дому.

Приїзд посла США в Росії до Вашингтона відбувається на тлі військової ескалації сил РФ на українському кордоні, а також в окупованому Криму, жорсткої реакції США на російські провокації, а також пропозицію Байдена провести зустріч з Путіним в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-