Радником Байдена з питань РФ не буде Рожанські, який виступав проти санкцій - ЗМІ

Радником Байдена з питань РФ не буде Рожанські, який виступав проти санкцій - ЗМІ

Укрінформ
Кандидатура глави Інституту перспективних російських досліджень імені Джорджа Кеннана при Центрі імені Вудро Вільсона - Метью Рожанські - більше не розглядається на пост старшого директора з питань Росії в Раді національної безпеки США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Декілька чинних і колишніх високопоставлених чиновників попередили Білий дім, що призначення Рожанські стане сигналом про примирну політику Вашингтона щодо Москви.

Зазначається, що минулого тижня після того, як у ЗМІ була опублікована новина про розгляд Рожанські на пост старшого директора з питань Росії в Раді національної безпеки США, це викликало обурення серед критиків Кремля, включно з головою фонду Hermitage Capital Вільямом Браудером та чемпіоном світу з шахів Гаррі Каспаровим.

Читайте також: Штати взаємодіють з ЄС для підготовки нових відповідей на дії РФ – радник Байдена

Найбільший Український конгресовий комітет Америки в країні також надіслав адміністрації Байдена листа, в якому висловив занепокоєння можливим призначення Рожанські.

Сам Рожанські раніше виступав проти продовження санкційного циклу проти Росії, спростовував стурбованість США щодо зловмисної діяльності Росії як "параною в стилі Холодної війни" та заявляв, що американська політика щодо Росії протягом трьох десятиліть "зазнала краху".

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Міністерство фінансів США деталізувало перелік нових санкцій проти фізичних та юридичних осіб РФ, причетних до зловмисної діяльності уряду та спецслужб Росії проти суверенітету й інтересів Сполучених Штатів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-