У Словаччині послабили карантин — відкрили церкви, музеї, зоопарки і спортзали

У Словаччині послабили карантин — відкрили церкви, музеї, зоопарки і спортзали

Укрінформ
Із 19 квітня Словаччина послабила карантинні обмеження: працювати дозволено низці закладів, а громадяни тепер можуть виїжджати за межі свого району.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє словацький портал Noviny

Так, сьогодні в країні відкриваються усі магазини, а також сфера послуг. При цьому заклади мають обмежувати кількість відвідувачів - не більше 1 людини на 15 кв. м.

Крім того, відновлюють роботу церкви, музеї та виставкові галереї, зоопарки і ботанічні сади, спортзали і басейни, автошколи: для усіх передбачені заходи безпеки та обмеження на кількість відвідувачів. Зможуть працювати також готелі, але замовляти їжу можна буде лише в номер.

Окрім відвідання храмів, для доступу до відкритих закладів вимагатиметься негативний тест на коронавірус, зроблений не давніше тижня тому. Тест не вимагатимуть від людей, які вже перехворіли - протягом 180 днів після одуження, і тих, які вакциновані від коронавірусу - обома дозами вакцини не менше 4 днів, або принаймні першою дозою щонайменше 4 тижні тому.

Читайте також: Словаччина дослідила російський Sputnik V - щеплення не рекомендують

Утім в Словаччині й далі діятиме комендантська година - з 20-ї години вечора до 1-ї години ночі.

Загалом із початку пандемії в цій країні виявлено 376 тис. випадків захворювання на коронавірус, зокрема, 11,17 тис. летальних.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович 30 березня офіційно подав у відставку на тлі скандалу із закупівлею російської вакцини «Спутник V». Президент Зузана Чапутова доручила сформувати новий уряд міністру фінансів Едуарду Хегеру. Раніше у відставку подав ряд міністрів, зокрема, з питань праці, економіки, юстиції та охорони здоров’я, а партія «Свобода і солідарність» (SaS) вийшла з урядової коаліції.

Станом на ранок понеділка у світі загалом із початку пандемії підтверджено 142 017 767 випадків COVID-19, зокрема, 3 033 003 летальних. 

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-