Посольство Росії у Празі облили кетчупом

Посольство Росії у Празі облили кетчупом

Відео
Укрінформ
У ніч проти неділі поліція Праги затримала 7 людей, які розмазували кетчуп по огорожі російського посольства.

Про це поінформував речник поліції Ян Данек, передає Укрінформ.

За словами речника, поліцейський автопатруль побачив на площі Бориса Нємцова, де знаходиться російське посольство, сімох осіб, які «здійснювали неправомірні дії на території власності». Усіх було доставлено до поліцейського відділку.

Як пояснили учасники акції, кетчуп мав символізувати кров двох чехів, які загинули під час вибуху на складі боєприпасів в жовтні 2014 року.

Також, за даними ЗМІ, протягом ночі під стінами посольства РФ група людей співала патріотичні пісні, а вранці перед будівлею з’явилися студенти з антипутінськими банерами.

Читайте також: На підірваних агентами РФ чеських складах могла бути зброя для України – ЗМІ

Як заявив напередодні прем'єр-міністр ЧР Андрій Бабіш, чеські силовики мають «обґрунтовані підозри у причетності співробітників російської спецслужби ГРУ до вибуху комплексу боєприпасів у місті Врбетице в Злінській області». Поліція оголосила в розшук 2 громадян РФ, яких вважають причетними до вибухів. Ними виявилися ті ж самі офіцери, яких підозрюють в спробі отруєння Скрипалів у Солсбері в 2018 році.

Було прийнято рішення вислати 18 співробітників російського посольства, яких вважають співробітниками російських спецслужб, протягом 48 годин. Москва пообіцяла кроки у відповідь.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-