Світові знаменитості нагадали Путіну, що Навальний потребує негайного лікування

Світові знаменитості нагадали Путіну, що Навальний потребує негайного лікування

Укрінформ
Понад 70 відомих у світі письменників, акторів та науковців звернулися до президента РФ Володимира Путіна з проханням забезпечити лікування опозиційному політику Олексію Навальному, який перебуває в ув'язненні.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на DW, колективного листа опублікували французька газета Le Mond та британський тижневик The Economist.

"Ми закликаємо Вас, пане президенте, забезпечити Олексію Навальному негайне лікування та догляд, яких він терміново потребує і на яке має право, як і будь-який громадянин Росії. Як гарант закону ви маєте забезпечити його дотримання", - йдеться в листі.

Звернення підписали лауреати Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич, Джон Максвелл Кутзее, Луїза Глюк, Герта Мюллер, Орхан Памук, письменники Джоан Роулінг і Салман Рушді, актори Джуд Лоу, Бенедікт Камбербетч, Девід Духовни та інші знаменитості.

Читайте також: Навальний позивається через цензуру на колонію, у якій сидить

Як повідомлялося, 2 лютого Симоновський суд Москви відправив Олексія Навального в колонію у кримінальній справі «Ів Роше» 2013 року, яку Європейський суд з прав людини визнав неправомірною. Опозиціонер має провести в ув'язненні близько двох з половиною років.

Через півтора місяця адвокати Навального заявили про різке погіршення стану його здоров'я. За їхніми словами, опозиціонер скаржиться на сильний біль у спині, крім того, у нього відмовляє нога. При цьому Навальний передав адвокатам, що не отримує належної медичної допомоги, з ліків йому виписали лише ібупрофен. Політик також скаржився на те, що йому не повідомляють діагноз і результати МРТ.

Читайте також: Юристку з Фонду Навального засудили до року виправних робіт умовно

31 березня Навальний оголосив голодування з вимогою допустити до нього запрошеного лікаря.

12 квітня стало відомо, що опозиціонеру погрожують примусовим годуванням.

8 квітня велика група депутатів Європарламенту в складі 79 європейських політиків від 17 країн ЄС підписали спільну заяву з вимогою до російської влади негайно допустити незалежних лікарів до Навального, а також звільнити політика з в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-