Вже близько 20% канадців отримали щеплення від COVID-19

Вже близько 20% канадців отримали щеплення від COVID-19

Укрінформ
Від початку кампанії із вакцинування від COVID-19 наприкінці минулого року понад 7,2 млн канадців отримали бодай одну дозу щеплення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це свідчать офіційні дані, оприлюднені урядом Канади.

Так, станом на минулу п’ятницю 7 290 869 канадців отримали бодай одну дозу щеплення від COVID-19, що становить 19,18% від загального населення країни. Повний курс із двох доз пройшло усього 809 618 канадців - 2,13% від загального населення.

Читайте також: У Канаді до переліку рідкісних побічних ефектів AstraZeneca внесли тромби

Зважаючи на те, що в Канаді від самого початку до вакцинування від COVID-19 застосовується принцип пріоритетності на основі уразливості, деякі категорії населення отримали доступ до щеплень значно раніше за інші. Так, майже 85% канадців старших 80 років вже отримали бодай одну дозу, як і близько 90% медпрацівників, які безпосередньо спілкуються із хворими.

Зауважимо, що протягом останніх тижнів темп кампанії із вакцинування населення у Канаді суттєво зріс й щодня щеплення отримує понад 250 тисяч людей.

Читайте також: Переваги вакцини AstraZeneca переважають її ризики - канадська експертка

Попри це, останнім часом у Канаді зростає кількість хворих на COVID-19. Найбільш населена провінція Онтаріо від сьогодні посилила обмежувальні заходи, а загальна кількість інфікованих від початку пандемії у країні перевищила 1,1 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-