У Туреччині посилили локдаун

У Туреччині посилили локдаун

Коронавірус
Укрінформ
У Туреччині завтра вводять нові епідеміологічні обмеження, які посилять локдаун та спрямовані протидіяти поширенню нових випадків інфікування коронавірусом, що останні кілька тижнів б’ють антирекорди.

Про це повідомив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сьогодні після засідання уряду, повідомляє власкор Укрінформу.

«У перші два тижні Рамадана ми переходимо до часткового локдауна, посиливши обмежувальні заходи… Якщо ситуація не покращиться, будуть вжиті жорсткіші заходи», - повідомив Ердоган.

У будні дні комендантська година починатиметься не о 21.00, а о 19.00 та триватиме до 5 ранку.

Громадянам старше за 65 років та молодше за 18 років забороняється користуватися громадським транспортом.

Міжміські поїздки заборонені під час комендантської години, за винятком невідкладних випадків.

Дошкільні навчальні заклади та всі учні, окрім 8-го та 12-го класів, продовжуватимуть навчання віддалено.

Читайте також: МОЗ Туреччини: 85% нових COVID-випадків спричинив «британський» штам

Заклади громадського харчування працюватимуть на виніс або доставку.

До кінця місяця Рамадана, який розпочався сьогодні та триватиме до 12 травня, будуть закриті всі місця масових зібрань та заборонено проведення у закритих приміщеннях весіль, заручин, інших святкувань, в т.ч. традиційних на Рамадан розговінь - іфтарів.

Як повідомлялось, останніми тижнями в Туреччині спостерігається рекордне за весь час пандемії зростання кількості інфікованих коронавірусом.

За минулу добу в країні виявлено майже 59,2 тис. нових випадків, 2 723 людини перебуває в гострій стадії хвороби. 273 людини померли, 52,1 тис. одужали.

Станом на 20.00 13 квітня повністю вакциновано (двома дозами вакцини) 7,7 млн людей, першу дозу отримали ще 11,5 млн людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-