Корея висловила протест через рішення Японії скинути воду з «Фукусіми»

Корея висловила протест через рішення Японії скинути воду з «Фукусіми»

Укрінформ
Посла Японії у Південній Кореї Коїчі Абіоші викликали до міністерства закордонних справ РК після того, як Токіо оголосив про рішення скинути в океан воду, що використовувалася для охолодження реакторів на атомній електростанції «Фукусіма-1».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

Заступник міністра закордонних справ Південної Кореї Чхве Чжон Мун на зустрічі з послом Японії висловив протест щодо рішення Токіо.

"Чхве висловив протест у зв'язку з цим рішенням та висловив глибоку стурбованість потенційними ризиками для здоров'я наших людей та довкілля", - йдеться у повідомленні МЗС Південної Кореї.

Як повідомлялося, уряд Японії 13 квітня оголосив про рішення скинути в океан воду, що використовувалася для охолодження реакторів на атомній електростанції «Фукусіма-1». Однак сусідні країни заперечують проти цього.

Читайте також: Неподалік від Фукусіми стався потужний землетрус

У березні 2011 року біля північно-східного узбережжя Японії стався землетрус, який спричинив цунамі. Велетенська хвиля накрила АЕС "Фукусіма-1", що призвело до наймасштабнішої аварії подібного роду після аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року. На АЕС "Фукусіма-1" сталося розплавлення активної зони реакторів відразу на трьох енергоблоках.

Унаслідок стихійного лиха у 2011 році загинули 15,9 тис. людей, 2,5 тис. осіб досі вважаються зниклими безвісти.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-