У Штатах - нова хвиля протестів через вбивство афроамериканця копом

У Штатах - нова хвиля протестів через вбивство афроамериканця копом

Фото
Укрінформ
В американському штаті Міннесота поліцейський застрелив 20-річного афроамериканця Даунте Райта, що спровокувало нові протести на тлі суду над поліцейським Дереком Шовіном, підозрюваним у вбивстві Джорджа Флойда.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання StarTribune.

Нова хвиля протестів у Штатах через вбивство афроамериканця копом / Фото: CARLOS GONZALEZ, JEFF WHEELER, AARON LAVINSKY, STAR TRIBUNE

У поліції міста Бруклін-Сентер заявили, що у неділю вдень патрульні зупинили транспортний засіб за порушення правил дорожнього руху.

Водій, який перебував у розшуку, спробував сісти в авто, коли поліцейські намагалися його затримати. Саме тоді офіцер застосував вогнепальну зброю проти афроамериканця. Транспортний засіб ще зміг проїхати декілька кварталів, перш ніж врізався в іншу автівку.

Медики констатували смерть Райта на місці інциденту. Іншу пасажирку доставили до лікарні з травмами, які не загрожували життю.

Читайте також: Рух Black Lives Matter отримав міжнародну премію за правозахисну діяльність

Вже за кілька годин після загибелі Райта біля місця події на вуличний протест вийшло декілька сотень людей. Через погроми й мародерство під час демонстрацій у місті ввели комендантську годину до ранку понеділка.

Зазначається, що сама смерть Райта сталася під час тривалого судового процесу над Дереком Шовіном, колишнього поліцейського Міннеаполісу звинувачують у минулорічному вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда.

Читайте також: Американці торік придбали рекордну кількість зброї

Як повідомляв Укрінформ, Джордж Флойд помер під час жорсткого затримання поліцією 25 травня минулого року в Міннеаполісі. На оприлюднених відеокадрах було видно, як поліцейський Дерек Шовін близько дев’яти хвилин тримав коліном його шию, притиснуту до асфальту. Загибель Флойда стала резонансною справою у місті, де спалахнули масові протести, які потім перекинулися на всі Сполучені Штати у вигляді руху Black Lives Matter. Подібні протести також пройшли в інших країнах по всьому світу.

Читайте також: Обама розкритикував одне з головних гасел руху Black Lives Matter

Пізніше місто Міннеаполіс офіційно погодилося заплатити $27 мільйонів для врегулювання цивільного позову сім’ї Джорджа Флойда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-