В Англії - черги перед пабами з охочих відсвяткувати послаблення локдауну

В Англії - черги перед пабами з охочих відсвяткувати послаблення локдауну

Відео
Укрінформ
Після кількамісячної перерви в Англії в рамках планового послаблення карантинних обмежень із цього понеділка відновлюють роботи магазини, спортивні зали, перукарні та паби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Після введення найжорсткіших в Об’єднаному Королівстві після Другої світової війни обмежень прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що нинішнє відновлення є «великим кроком на шляху до свободи», але водночас закликав людей поводитися відповідально, оскільки «коронавірус все ще є загрозою».

Зазначається, що в деяких містах люди вже в ніч на понеділок вишикувалися в черги перед пабами, щоби відсвяткувати послаблення локдауну.

Варто звернути увагу, що паби та ресторани з понеділка можуть обслуговувати клієнтів поки що лише на відкритому повітрі. Обслуговування в приміщенні буде дозволено не раніше 17 травня.

Британські роздрібні торговці, які втратили приблизно 27 млрд фунтів стерлінгів під час локдауну, сподіваються, що відкладений попит сприятиме торговому буму.

Читайте також: У світі зафіксували понад 136,6 мільйона випадків COVID-19

У Британії сотні тисяч підприємств були закриті з початку січня, коли Англія запровадила вже третій локдаун, щоб зупинити поширення коронавірусу.

За останні кілька місяців дуже успішна кампанія з вакцинації, що охопила більше половини дорослого населення, та жорсткі обмежувальні заходи дозволили зменшити кількість смертей більш ніж на 95%, а випадків захворювання - на понад 90% від пікових значень січня.

Сім випадків смерті в неділю внаслідок COVID-19 - це найнижча щоденна кількість смертей з 14 вересня. Цей прогрес дозволить продовжувати поетапне послаблення локдауну, підкреслив сказав прем’єр Джонсон.

Мережі з продажу для товарів для дому та одягу знову відкриваються з понеділка також і в Уельсі, а магазини у Шотландії - з 26 квітня.

Загалом із початку пандемії у Великій Британії виявлено 4,36 млн випадків COVID-19, зокрема 127 тис. летальних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-