Глава МОЗ Німеччини вважає, що без жорсткого локдауну третю COVID-хвилю не подолати

Глава МОЗ Німеччини вважає, що без жорсткого локдауну третю COVID-хвилю не подолати

Укрінформ
Федеральний міністр охорони здоров'я ФРН Єнс Шпан вважає за необхідне запровадження швидких і загальнонаціональних уніфікованих ще більш жорстких заходів проти пандемії COVID-19.

Про це він заявив на брифінгу в п’ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

Шпан переконаний, що без жорсткого локдауну, який можна запровадити лише за умови збільшення повноважень федерального уряду, поточну третю хвилю коронавірусу подолати не вдасться. В Берліні підтвердили, що запланована на наступний понеділок чергова нарада канцлера з прем’єрами земель, де мали обговорити наступні кроки, не відбудеться. Між тим деякі землі вже оголосили про послаблення обмежувальних заходів попри зростання цифр захворюваності.

Читайте також: У Німеччині кількість CОVID-випадків може сягнути 100 тисяч за добу - Інститут Коха

Минулої доби Інститут Роберта Коха повідомив про 25 464 нових випадки інфікування, що на 3 576 більше, ніж того ж дня минулого тижня. 296 людей померли через коронавірус.

«Це забагато», - підкреслив Шпан і визнав, що цифри не відображають реальної картини, адже цього тижня тестували значно менше людей.

«Ситуація в лікарнях показує, наскільки складною є ситуація. Лікарі б’ють на спалах. Ми не можемо допустити перевантаження, ми мусимо захистити нашу систему охорони здоров’я», - сказав Шпан.

Він також поінформував, що вже близько 15% населення отримали 1 дозу вакцини, майже 6% – 2 дози.

Читайте також: Третя хвиля COVID-19 уже в Німеччині – глава інституту Коха

Президент Інституту Роберта Коха Лотар Вілер додав, що «британська» мутація, яка спровокувала третю хвилю, є більш небезпечною: захворювання пробігає важче, в лікарнях дедалі більше молодих людей. Наразі в інтенсивній терапії перебувають 4500 пацієнтів, за минулий тиждень їх кількість збільшилася на 20%. 65% пацієнтів - на апаратах ШВЛ.

Загалом з початку пандемії в Німеччині, за даними RKI, інфікувалося коронавірусом 2 956 316 людей, померли – 78 003 людини. З осені минулого року в ФРН діють обмежувальні заходи, зокрема, повністю не працює сфера культури, розваг, гастрономія, аматорський спорт, закрита переважна більшість магазинів.

За даними Worldometer, у світі зафіксовано 134 743 276 випадків зараження коронавірусом, зокрема 2 918 688 летальних, одужало 108 450 880 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-