У Придністров'ї помітили активізацію російських військових

У Придністров'ї помітили активізацію російських військових

Відео
Укрінформ
РФ нарощує військову присутність у районі аеропорту Тирасполь, що у Придністров'ї на території Молдови. Звідти до кордону з Україною близько 13 кілометрів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал Nexta.

Як зазначається, в районі аеропорту Тирасполь помічено пересування колони БТРів. Звідти до кордону з Україною лише 13 кілометрів.

Офіційно у Придністров'ї перебуває близько 1 700 російських військових. Однак реальна чисельність контингенту невідома. Це залишки 14-ї армії, яка лишилася там після розпаду СРСР.

У 1992 році російські військові виступили на стороні придністровських сепаратистів у військовому протистоянні та домоглися відокремлення цієї території від Республіки Молдова.

Попри вкрай малу площу, населення та загальну економічну неспроможність, Придністров'я займає важливе стратегічне положення, розтягнувшись вузькою смугою у 10-15 км уздовж молдовсько-українського кордону, являючи собою ідеальний плацдарм для несподіваного наступу в тилу українських Збройних сил.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Так, головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що уздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України та АР Крим перебувають 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

Читайте також: Окупанти почали будувати нові позиції біля Донецького аеропорту та Широкиного

Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

6 квітня також стало відомо, що, окрім стягування військ до українського кордону, РФ почала контрольну перевірку боєготовності військ.

Фото: Nexta

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-