Окупанти почали будувати нові позиції біля Донецького аеропорту та Широкиного

Окупанти почали будувати нові позиції біля Донецького аеропорту та Широкиного

Укрінформ
Окупанти 8 квітня поновили роботи з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій поблизу Донецького аеропорту.

Про це повідомляє пресслужба ОС із посиланням на Українську сторону СЦКК, передає Укрінформ.

У повідомленні також ідеться, що також 8 квітня передові підрозділи Збройних сил України зафіксували проведення окупантами інженерних робіт з облаштування нових оборонних позицій у бік лінії розмежування поблизу Широкиного.

Про факти порушень Українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.

Читайте також: Україна направила у Гаагу дані про Іловайську трагедію та оборону Донецького аеропорту

Крім того, як зазначаться, 5 квітня БПЛА дальнього радіуса дії СММ ОБСЄ зафіксував озброєння збройних формувань Російської Федерації на тимчасово непідконтрольній уряду території, розміщене з порушенням ліній відведення. Зафіксовано 14 танків Т-72 на полігоні в районі Бойківського, що на схід від Донецька.

Того самого дня за межами виділених місць зберігання озброєння, на полігоні поблизу Покровки, зафіксовано 18 танків, 6 причіпних гаубиць Д-30А «Жаба» та 3 самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика».

Читайте також: Окупанти облаштовують оборонні позиції неподалік Маріуполя - СЦКК

Повідомляється, що збройні формування Російської Федерації продовжують військові навчання та вишкіл найманців на полігонах.

Місія також продовжує фіксувати факти перешкоджання патрулям СММ на тимчасово окупованих територіях.

"Збройні формування Російської Федерації за допомогою сучасних засобів РЕБ уже без приховування продовжують перешкоджати роботі БПЛА місії ОБСЄ. Маючи можливість придушення апаратури БПЛА на дальності 50 км, російські найманці перешкоджають роботі літальних апаратів як над тимчасово окупованою територією, так і над територією підконтрольною урядові України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Російські військові обладнують нові позиції на Донбасі - Україна в ОБСЄ

Як зазначається, 5 квітня БПЛА СММ дальнього радіуса дії, пролітаючи над підконтрольними ЗСУ населеними пунктами Степанівка, Шуми і Миронівка та населеним пунктом Новомиколаївка на непідконтрольній уряду України території, зазнавав впливу перешкод сигналу GPS унаслідок глушіння.

БПЛА СММ малого радіуса дії 4 рази зазнавав впливу перешкод 6 квітня, пролітаючи над районами поблизу Ясне, йдеться у повідомленні.

Систематичні перешкоджання роботі патрулів СММ ОБСЄ на території ОРДЛО свідчать про намагання приховати підготовку та здійснення провокацій, спрямованих на дискредитацію ЗСУ, та унеможливлюють верифікацію сфабрикованих окупантами фейків, заявляють в СЦКК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-