З будівлі Міноборони Вірменії вертольотами евакуюють співробітників

З будівлі Міноборони Вірменії вертольотами евакуюють співробітників

Відео
Укрінформ
Співробітників міністерства оборони Вірменії евакуюють з будівлі відомства на вертольотах через протести батьків військовослужбовців, які зникли безвісти під час карабаської війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на вірменське телебачення Aysor TV.

Батьки зниклих безвісти в Нагірному Карабасі військовослужбовців з четверга продовжують тримати заблокованими входи і виходи в будівлю міністерства оборони Вірменії, вони перекрили автотраси Гюмрі-Єреван і Гюмрі-Ванадзор, залізничне сполучення Єреван-Гюмрі.

Протестувальники вимагають інформації про перебіг пошукових робіт, про стан своїх дітей, а також повернення військовополонених.

Влада Вірменії не повідомляє про кількість зниклих безвісти і кількість полонених вірменських військовослужбовців.

22 березня Армія оборони НКР опублікувала новий список військовослужбовців, які загинули в бойових діях у зоні карабаського конфлікту восени 2020 року, до нього були включені імена ще 192 військових. Загальна кількість внесених до списку загиблих військовослужбовців становила 2 652. А 20 березня Пашинян заявив, що офіційно підтверджена кількість загиблих у війні в Нагірному Карабасі становить 3 250 осіб.

Читайте також: У Вірменії жінки спробували штурмувати будівлю уряду, сталися сутички

Вірменія та Азербайджан 27 вересня 2020 року розпочали воєнні дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

9 листопада 2020 року президенти РФ, Азербайджану та прем'єр-міністр Вірменії підписали спільну заяву про повне припинення воєнних дій у Нагірному Карабасі. Азербайджанська і вірменська сторони зупинилися на фактично контрольованих позиціях, у регіоні з'явилися російські військові в статусі "миротворців".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-