У Вірменії жінки спробували штурмувати будівлю уряду, сталися сутички

У Вірменії жінки спробували штурмувати будівлю уряду, сталися сутички

Відео
Укрінформ
У столиці Вірменії учасниці акції протесту жінок, ініційованої опозиційним рухом VETO, влаштували ходу до будинку уряду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє News.am

По завершенні ходи, протестувальниці намагалися прорватися до будівлі через поліцейський кордон, унаслідок чого виникли сутички.

У ході сутичок поліція почала затримувати протестувальниць, а жінки кидали яйця у будівлю.

Як повідомляє російське видання Фонтанка, вірменські жінки вийшли до будівлі уряду сьогодні - у День материнства та краси, щоб вимагати повернення полонених, захоплених під час карабаського конфлікту. Протестувальниці наполягають, що влада приховує інформацію про бойові втрати, а також про полонених та зниклих безвісти.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого генштаб ЗС Вірменії вимагав відставки уряду та прем'єр-міністра Нікола Пашиняна, звинувативши його в невмінні приймати адекватні рішення у кризовій та критичній для вірменського народу ситуації. Того ж дня Пашинян заявив, що прийняв рішення звільнити з посади керівника генштабу Гаспаряна.

Читайте також: У Вірменії припинили переслідування експрезидента за повалення конституційного ладу

У Єревані пройшли мітинги прихильників та противників Пашиняна. Опозиція перекрила проспект Баграмяна, де розташована будівля парламенту Вірменії, й оголосила про безстрокові цілодобові акції протесту, які триватимуть до відставки Пашиняна.

Вірменія та Азербайджан 27 вересня 2020 року розпочали воєнні дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій та провокуванні насильства. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін та численних жертв серед мирного населення.

9 листопада 2020 року президенти РФ, Азербайджану та прем'єр-міністр Вірменії підписали спільну заяву про повне припинення воєнних дій у Нагірному Карабасі. Азербайджанська та вірменська сторони зупинилися на фактично контрольованих позиціях, у регіоні з'явилися російські військові у статусі "миротворців".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-