Австрія використовуватиме вакцину AstraZeneca без обмежень

Австрія використовуватиме вакцину AstraZeneca без обмежень

Укрінформ
Австрія не вноситиме зміни у програму застосування вакцини AstraZeneca, попри те, що Європейська агенція з лікарських засобів (ЕМА) раніше вказала на можливе утворенням тромбів як рідкісний побічний ефект після щеплення цією вакциною.

Як передає кореспондент Укрінформу, про відсутність змін у програмі вакцинації повідомив у середу ввечері Національний комітет із питань щеплення (NIG) Австрії.

"Наразі програма вакцинації в Австрії буде продовжуватися без змін з врахуванням епідеміологічної ситуації та наявних вакцин від коронавірусу", - заявили в NIG.

Було зазначено, що позитивне співвідношення ризику та користі було підтверджено у всіх вікових групах та у людей будь-якої статі. Щодо питання утворення тромбів, то "не було виявлено конкретних факторів ризику, які підвищують ймовірність таких подій".

Читайте також: ВООЗ вважає зв’язок між вакциною AstraZeneca та тромбозом ймовірним, але не підтвердженим

Таким чином, вакцина AstraZeneca, яка є наріжним каменем австрійської стратегії вакцинації, буде й надалі застосуватися у республіці при щепленні від коронавірусу усіх вікових груп.

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня Європейська агенція з лікарських засобів (ЕМА) повідомила, що зареєстровані випадки незвичних утворень тромбів мають бути внесені до списку дуже рідкісних побічних ефектів вакцини AstraZeneca. Більшість випадків утворенням тромбів були зафіксовані у жінок у віці до 60 років. Водночас в ЕМА не зробили якихось рекомендацій щодо обмеження використання цієї вакцини.

Читайте також: У МОЗ розповіли про зафіксовані побічні ефекти COVID-вакцинації, їх – понад 800

Низка країн ухвалили рішення щодо використання вакцини AstraZeneca для щеплення людей віком старше 60 років.

Фото: Sven Simon/ All Over Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-