Amnesty International закликає Путіна пустити до Навального лікаря

Amnesty International закликає Путіна пустити до Навального лікаря

Укрінформ
Генеральна секретарка міжнародної правозахисної організації Amnesty International Аньєс Калламар звернулася до президента РФ Володимира Путіна з вимогою пустити лікаря до опозиціонера Олексія Навального, у якого в колонії виявили ознаки респіраторного захворювання.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила в Твіттері. 

«Я написала Володимиру Путіну з приводу необгрунтованого арешту і погіршення стану здоров'я Олексія Навального. Є реальна небезпека того, що російською державою Навальний буде підданий повільній смерті. Йому має бути наданий негайний доступ до лікаря, якому він довіряє», - написала вона, вимагаючи також звільнення політика.

За її словами, Навальний належить до небагатьох, хто вижив після отруєння забороненою бойовою речовиною сімейства "Новічок", і його здоров'я потребує особливої ​​уваги. «Замість цього його позбавляють сну, що рівносильно тортурам», - додала вона.

Читайте також: Здоров'я Навального в колонії продовжує погіршуватися

Як повідомляв Укрінформ, російський опозиціонер Олексій Навальний, який відбуває термін ув'язнення в колонії у Владимирській області РФ, заявив через своїх адвокатів, що тюремні лікарі зафіксували у нього температуру 38,1 і сильний кашель. Він також розповів про умови, в яких його тримають: «Всередині антисанітарія, туберкульоз, відсутність ліків». Наразі він дотримується голодування з вимогою допустити до нього цивільного лікаря.

Читайте також: Навальний оголосив у колонії голодування

У Федеральній службі виконання покарань заявили, що Навального перевели до медико-санітарної частини, де взяли всі необхідні аналізи, зокрема на COVID-19.

2 лютого Симоновський суд Москви відправив Олексія Навального в колонію у кримінальній справі «Ів Роше» 2013 року, яку Європейський суд з прав людини визнав неправомірною. Опозиціонер має провести в ув'язненні близько двох з половиною років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-