Навальний через адвокатів повідомив, що в нього температура 38,1 і кашель

Навальний через адвокатів повідомив, що в нього температура 38,1 і кашель

Укрінформ
Російський опозиціонер Олексій Навальний, який відбуває термін ув’язнення в колонії у Владимирській області РФ, повідомив через своїх адвокатів, що тюремні лікарі зафіксували у нього температуру 38,1 і сильний кашель.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

За словами Навального, троє з 15 осіб у його загоні госпіталізовані з туберкульозом.

Політик підкреслив, що в репортажах про колонію №2 міста Покрова, які показують по федеральних телеканалах Росії та згідно з якими він сидить в ідеальних умовах і «їжею, як в ресторані», немає «ні слова правди»: «Всередині антисанітарія, туберкульоз, відсутність ліків».

За його словами, ув’язненим у колонії майже не дають білкової їжі, а годують переважно кашею і перемерзлою картоплею. Навальний при цьому зазначив, що сам він продовжує голодування з вимогою допустити до нього цивільного лікаря.

Читайте також: Навальний оголосив у колонії голодування

Тим часом російське видання "Известия" з посиланням на Федеральну службу виконання покарань повідомляє, що Навального, в якого під час планової диспансеризації виявили ознаки респіраторного захворювання, зокрема високу температуру, перевели в медико-санітарну частину. У російському відомстві стверджують, що в Навального взяли всі необхідні аналізи, в тому числі на COVID-19.

Читайте також: Помер іще один медик із лікарні, де після отруєння лежав Навальний – ЗМІ

Як повідомлялося, 2 лютого Симоновський суд Москви відправив Олексія Навального в колонію у кримінальній справі «Ів Роше» 2013 року, яку Європейський суд із прав людини визнав неправомірною. Опозиціонер має провести в ув’язненні близько двох з половиною років.

Через півтора місяця адвокати Навального заявили про різке погіршення стану його здоров’я. За їхніми словами, опозиціонер відчуває сильні болі в спині, крім того, у нього віднімається нога. При цьому Навальний передав адвокатам, що не отримує належної медичної допомоги, адміністрація колонії ніяк не реагує на його скарги і на прохання дозволити огляд цивільним фахівцем, а з ліків йому виписали тільки ібупрофен. Політик також скаржився на те, що тюремні лікарі не повідомляють йому діагноз і результати МРТ.

31 березня Навальний оголосив голодування з вимогою допустити до нього «запрошеного лікаря».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-