У Туреччині - найвищий показник заражень COVID-19 з початку пандемії

У Туреччині - найвищий показник заражень COVID-19 з початку пандемії

Укрінформ
Після скасування карантинних обмежень в Туреччині різко зросла кількість інфікувань коронавірусом: лише за останню добу, 2 квітня, там зафіксували майже 45 тисяч нових випадків Covid-19.

Як передає Укрінформ із посиланням на DW, в міністерстві охорони здоров'я країни кажуть, що найвищий добовий показник в Туреччині з початку пандемії.

У збільшенні числа інфікувань критики звинувачують уряд. Після жорстких карантинних заходів у січні другу хвилю коронавірусу вдалось взяти під контроль. Однак з 1 березня обмеження були послаблені, турецький уряд назвав це "процесом нормалізації". Зокрема, відновили роботу кафе, ресторани та розважальні заклади. З того часу число інфікувань збільшилось вчетверо - до скасування локдауну у країні фіксували менш як 10 тисяч заражень за добу.

Читайте також: У Туреччині почали вакцинацію Pfizer – за винятком схильних до анафілаксії

Попри поширення інфікувань уряд не поспішає із запровадженням нового локдауну. Утім, на вихідні у місцях з великим ризиком інфікування буде запроваджена комендантська година. Більш жорсткий локдаун почне діяти по всій країні лише у другій половині квітня - на початку Рамадану. В цей час у країні проводиться багато масових заходів, як-от спільні молитви.

Читайте також: У Туреччині зафіксували 40 тисяч нових випадків COVID-19

Як раніше повідомляло агентство, напередодні в Туреччині зафіксували черговий рекорд - кількість нових добових випадків інфікування коронавірусом за весь період з початку пандемії вперше перевищила 40 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-