Адміністрація Байдена скасувала санкції проти Міжнародного кримінального суду

Адміністрація Байдена скасувала санкції проти Міжнародного кримінального суду

Укрінформ
Президент США Джо Байден скасував указ свого попередника про санкції та візові обмеження проти представників Міжнародного кримінального суду, причетних до винесення рішень проти американських військових за кордоном.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США, оприлюдненій у п’ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Як результат, скасовано санкції, накладені попередньою адміністрацією на прокурора МКС Фату Бенсуда та Факісо Мочочоко, керівника Відділу юрисдикції, компліментарності та співробітництва Офісу прокурора»,- зазначив глава зовнішньополітичного відомства США.

Крім того, Держдепартамент припинив окрему політику, запроваджену в 2019 році, щодо візових обмежень для іншого персоналу МКС.

Водночас, підкреслив Блінкен, США «продовжують категорично не погоджуватися з діями Міжнародного кримінального суду щодо ситуації в Афганістані й Палестині». Однак, продовжив він, ці розбіжності краще розв’язувати шляхом діалогу, а не через введення санкцій.

Читайте також: США стурбовані через дії Росії на кордоні з Україною

Як повідомляв Укрінформ, минулого року президент США Дональд Трамп розпорядився про введення економічних санкцій та візових обмежень проти представників Міжнародного кримінального суду. Тоді в Вашингтоні наголошували, що не погоджуються зі спробами цього органу переслідувати персонал Сполучених Штатів без згоди США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-