Карантин в Італії діятиме до кінця квітня

Карантин в Італії діятиме до кінця квітня

Укрінформ
Чинні карантинні обмеження на більшій частині Італії будуть продовжені до кінця квітня, отже, всі регіони країни залишаться у червоній або помаранчевій зонах.

Про це повідомляє AFP, передає Укрінформ.

Чинні в країні обмеження, що передбачають закриття ресторанів, крамниць та музеїв на період Великодня будуть продовжені до кінця квітня, повідомили в італійському уряді.

Уряд Італії залишає за собою право перегляду обмежень до 30 квітня, не виключаючи можливості пом'якшення карантинних заходів, якщо будуть відповідні умови.

Новий урядовий указ значною мірою розширює чинні в країні (до 6 квітня) обмежувальні заходи, зокрема, систему багаторівневих обмежень, засновану на оцінці ризику COVID-19 у кожному окремому регіоні Італії.

У період з 7 по 30 квітня всі регіони Італії вважатимуться червоною або помаранчевою зонами - двома категоріями найвищого ризику захворюваності, заявили в уряді.

Це означає заборону поїздок між містами чи регіонами, прийому відвідувачів у ресторанах чи барах та роботи музеїв, принаймні ще на місяць.

Читайте також: В Італії планують робити по пів мільйона COVID-щеплень за добу

Учні старших класів як і раніше проводитимуть всі уроки віддалено у регіонах червоної зони, а 25-50 відсотків з них - онлайн у регіонах помаранчевої зони.

Як повідомлялося, усі медичні працівники в Італії відтепер зобов’язані пройти вакцинацію від коронавірусу. Такий указ був схвалений кабінетом прем'єр-міністра Маріо Драґі.

У світі станом на ранок 1 квітня зареєстровано 129,47 мільйона випадків зараження коронавірусом, зокрема, 2 828 208 летальних. Кількість людей, які здолали недугу, становить 104 426 941.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-