Франція посилює карантин – Макрон звернувся до нації

Франція посилює карантин – Макрон звернувся до нації

Укрінформ
По всій території Франції на місяць посилюються карантинні заходи: зокрема, йдеться про обмеження пересування громадян та закриття шкіл.

Про це оголосив президент Франції Еммануель Макрон у зверненні до нації, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Правила стосовно підвищеного рівня реагування, які нині діють у 19 департаментах (із найскладнішою епідемічною ситуацією – ред.), поширюватимуться на всю територію метрополії на чотири тижні», - зазначив Макрон.

У період з 3 квітня по 2 травня пересування між регіонами буде дозволено тільки з вагомих причин. Громадянам дозволяється від'їжджати від дому без оформлення спеціальних дозволів на відстань до 10 км.

Окрім цього будуть закриті дитячі садки, школи, а також заклади громадського харчування, ТРЦ, спортзали, театри та кінотеатри.

На всій території країни зберігатиметься комендантська година з 19:00 до 06:00.

Читайте також: У Франції виявили «ельзаський» штам коронавірусу

Макрон нагадав, що у Франції з початку березня стрімко зросла кількість добових випадків зараження COVID-19, що зумовлено появою нових штамів коронавірусу. Він також укотре запевнив, що всі дорослі французи на добровільних засадах отримують щеплення до кінця літа.

За останню добу у Франції виявлено 30 702 нових випадків коронавірусу, померли 337 осіб. Загалом від початку епідемії - 4 585 385  та 95 364 відповідно.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-