Pfizer заявляє, що їхня вакцина на 100% ефективна для підлітків 12-15 років

Pfizer заявляє, що їхня вакцина на 100% ефективна для підлітків 12-15 років

Укрінформ
Pfizer Inc та BioNTech SE заявили у середу, що їхня вакцина проти COVID-19 була безпечною і ефективною та давала стійкі реакції на антитіла в осіб віком від 12 до 15 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У випробуваннях вакцини взяли участь 2260 підлітків віком 12-15 років. У групі, де учасники приймали плацебо, коронавірус був виявлений у 18 осіб. У іншій групі учасників, які отримали вакцину, не захворіла жодна людина. У компанії заявили, що таким чином вакцина показала 100%-ву ефективність у запобіганні COVID-19 у підлітків.

Загалом учасники добре перенесли вакцинацію, серйозних побічних ефектів не спостерігалося. Випробування показали, що легкі побічні ефекти у підлітків були такі ж, як і у осіб 16-25 років - біль у місці ін’єкції, головний біль, лихоманка та втома.

Тепер Pfizer/BioNTech мають намір подати заявку в FDA на екстрене використання вакцини для підлітків старше 12 років. На сьогодні день вакцина затверджена до застосування для людей старше 16 років.

Генеральний директор Pfizer Альберт Бурла заявив, що сподівається отримати дозвіл і почати вакцинацію підлітків до початку наступного навчального року.

Читайте також: У Чехії збільшили інтервал між введенням доз вакцин Pfizer та Moderna

Як повідомляв Укрінформ, раніше у федеральному Центрі із контролю і профілактики захворювань США заявили, що вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer і Moderna виявилися вкрай ефективними в реальних умовах: цей показник у них на рівні 90%.

Перша з двох доз вакцини запобігла 80% заражень, а друга – 90%. Обидва препарати вводяться у вигляді двох ін’єкцій з проміжком у кілька тижнів.

Читайте також: Україні підтвердили додатковий мільйон вакцин Pfizer - Ляшко

Під час попередніх досліджень вакцина виробництва німецької біотехнологічної компанії BioNTech і американського фармгіганта Pfizer ефективна для 95% (94% - для людей від 65 років). Дві дози вакцини вводять внутрішньом'язово з інтервалом у 21 день.

 Фото: Global Look Press/Aurelien Morissard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-