Урядові відомства США очистили мережі від програм російських хакерів - Bloomberg

Урядові відомства США очистили мережі від програм російських хакерів - Bloomberg

Укрінформ
Дев'ять відомств федерального уряду США, які постраждали внаслідок російської кібератаки минулого року через програмне забезпечення SolarWinds, практично очистили свої мережі від хакерських програм.

Про це повідомляє в вівторок американське інформагентство Bloomberg із посиланням на джерело в Міністерстві внутрішньої безпеки, передає Укрінформ.

«Після кібератаки, під час якої хакери зламали популярне програмне забезпечення техаської фірми SolarWinds Corp. та проникли в міністерства, більшість із дев'яти федеральних установ завершили перевірку своїх мереж, щоби переконатися, що шкідливе ПЗ видалене», - зауважило джерело.

Читайте також: Конгрес США розглядає нові види покарань для іноземних держав за кібернапади

При цьому уточнюється, що від хакерського нападу постраждали Держдепартамент США, міністерства фінансів, внутрішньої безпеки, торгівлі, енергетики, юстиції та інші відомства. Крім того, зловмисного впливу від кібератаки зазнали близько 100 компаній приватного сектору.

Зараз відомства перейшли до другого етапу, який передбачає остаточну перевірку для переконання в тому, що жодна зловмисна програма не залишилася, повідомив чиновник.

Читайте також: Кібератака на SolarWinds: хакери «вдерлися» до дев’яти державних відомств США

Як повідомляв Укрінформ, розвідувальна спільнота США за розпорядженням президента Джо Байдена з січня цього року проводить ретельну оцінку наслідків, завданих російськими хакерами через програмне забезпечення SolarWinds.

В Білому домі неодноразово наголошували, що після завершення оцінювального етапу американська сторона зробить кроки у відповідь, які матимуть як публічний, так і невидимий для широкого загалу характер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-