Штати та Румунія обговорили безпеку в Чорному морі

Штати та Румунія обговорили безпеку в Чорному морі

Укрінформ
Безпека в регіоні Чорного моря, в тому числі у військовому та енергетичному вимірах, стала однією з ключових тем розмови в вівторок держсекретаря США Ентоні Блінкена й міністра закордонних справ Румунії Богдана Ауреску.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, оприлюдненому за результатами спілкування сторін, передає Укрінформ.

«Держсекретар подякував Румунії за те, що вона залишається стійким союзником НАТО, а також за відданість зміцненню безпеки в Чорноморському регіоні»,- зауважується в повідомленні.

Читайте також: Держдеп США вказав на порушення прав людини на окупованих РФ територіях України

Крім того, вказується, що під час розмови обговорювалися, в тому числі спільні зусилля США й Румунії «як надійних партнерів», спрямованих на сприяння енергетичній безпеці, верховенство права, а також відновленню економіки після пандемії COVID-19.

Читайте також: Держдеп не виключає додаткових санкцій проти Росії

Як повідомляв Укрінформ, Румунія є однією з країн-членів Північноатлантичного альянсу. Вона разом з іншими країнами-членами та партнерами НАТО бере участь у спільних військово-морських навчаннях у регіоні Чорного моря під час заходу туди бойових кораблів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-