У Румунії «антиковідний» протест запускав петарди перед парламентом

У Румунії «антиковідний» протест запускав петарди перед парламентом

Укрінформ
У Бухаресті та щонайменше 17 інших румунських містах у понеділок ввечері пройшли вуличні протести проти чергового етапу карантинних обмежень у зв’язку з новою хвилею захворюваності на COVID-19 у країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Зазначається, що в румунській столиці на протести вийшли більше тисячі людей, які викрикували «Свобода!» та запалювали петарди на площі перед будівлею парламенту. Одного чоловіка затримали за відмову назватися та перебування без маски.

У місті Галац на сході Румунії демонстранти в ході протестів закидували поліцейських петардами та камінням.

Читайте також: У Нідерландах поліція «охолодила» антикарантинний мітинг

Повідомляється, що протести в основному організовувала ультраправа політична партія AUR, яка виступила проти пандемічних обмежень та вакцинації.

У Румунії вступили в дію нові карантинні обмеження, що передбачають комендантську годину з 20:00, а також обмежені години роботи магазинів у регіонах зі складною ситуацією захворювання на коронавірус.

Читайте також: У Німеччині учасники антикарантинних протестів побилися з поліцією

У понеділок у Румунії зафіксували найвищу з початку епідемі кількість пацієнтів з COVID-19 у відділеннях інтенсивної терапії – майже 1400.

Станом на 30 березня в світі загалом підтверджено 128 242 488 випадків COVID-19, зокрема, 2 804 370 летальних, а 103 462 117 людей вже одужали від коронавірусу.

Фото: GettyImages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-