У Канаді радять не використовувати вакцину AstraZeneca людям, молодшим 55 років

У Канаді радять не використовувати вакцину AstraZeneca людям, молодшим 55 років

Укрінформ
Вакцину AstraZeneca не слід вводити людям, молодшим 55 років, через ризик виникнення тромбів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві Національного дорадчого комітету із питань імунізації (NACI), який консультує уряд з питань вакцинування від COVID-19.

“NACI наразі рекомендує не використовувати COVID-вакцину AstraZeneca для щеплення людей, молодших 55 років, поки не буде отримано більше даних про викликану вакциною протромботичну імунну тромбоцитопенію”, - йдеться у заяві.

Читайте також: ЮНІСЕФ очікує, що Індія поновить експорт AstraZeneca у травні

Зазначається, що NACI “продовжить вивчати нові дані, щойно вони з’являтимуться”. Зокрема, експерти розглянуть можливість щеплення людей, які вже отримали першу дозу AstraZeneca, вакциною іншого виробництва.

Як повідомляв Укрінформ, від початку березня понад 15 країн Європи призупинили застосування британсько-шведської вакцини Oxford/AstraZeneca через випадки утворення тромбів у щеплених нею людей.

Читайте також: Від тромбозів щорічно помирає до 10 мільйонів людей, і це не пов'язано з вакцинацією - лікар

Європейська агенція з лікарських засобів (EMA) заявила, що проведені дослідження не виявили жодних ознак, які вказували б на підвищені ризики утворення тромбів у пацієнтів, вакцинованих препаратом виробництва AstraZeneca.

Пізніше низка європейських країн поновила використання цієї вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-