Від тромбозів щорічно помирає до 10 мільйонів людей, і це не пов'язано з вакцинацією - лікар

Від тромбозів щорічно помирає до 10 мільйонів людей, і це не пов'язано з вакцинацією - лікар

Укрінформ
Згідно з світовими статистичними даними, від тромбозів щорічно помирає до 10 млн людей, випадки тромбозу, про які було повідомлено після вакцинації вакциною виробництва AstraZeneca не корелюють із застосуванням вакцини від коронавірусної хвороби.

Про це на пресконференції, яка була організована Укрінформом, розповів професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету імені О. Богомольця Сергій Дубров.

"Відповідно до висновків Європейської медичної агенції (ЄМА), ВООЗ дозволено після тимчасово переривання вакцинації поновити вакцинацію Оксфордською вакциною. Ті заяви, які зареєстровані щодо побічних ефектів щодо тромбозів, вони, як вважають експерти ЄМА. не пов'язані з вакцинацією. І тут хотілося б зазначити , що кожного року в світі помирає від тромбозів більше 10 млн людей, а кожного дня - більше 1600. Тобто проаналізувавши просто звичайну статистику, ми бачимо, що серед тієї кількості людей вакцинованих - кількість побічних ефектів зовсім не корелює із застосуванням вакцини. І серед невакцинованих від тромбозів померло людей більше, ніж серед вакцинованих, якщо візьмемо глобальну статистику”, - сказав Дубров.

Читайте також: Лікар спростовує, що після COVID-19 пів року не слід вакцинуватися

Лікар нагадав, що в Україні на момент, коли було провакциновано близько 100 тис. громадян, було зареєстровано менще 500 побічних ефектів після вакцинації. З них, за словами фахівця, менше 10 мали побічні ефекти, що потребували спостереження лікарів, жодного летального випадку зареєстровано не було”, - сказав Дубров.

Читайте також: На пів мільйона доз AstraZeneca лише один випадок тромбозу – імунолог

Як повідомляв Укрінформ, за добу в Україні COVID-19 лабораторно підтвреджений у 7 893 випадках. Загалом із початку пандемії на коронавірусну хворобу в Україні захворіли 1 554 256 осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-