Байден наказав за три тижні відкрити десятки тисяч нових пунктів вакцинації

Байден наказав за три тижні відкрити десятки тисяч нових пунктів вакцинації

Укрінформ
Президент США Джо Байден розпорядився збільшити на десятки тисяч кількість пунктів вакцинації по всій країні, які впродовж трьох наступних тижнів могли б охопити місця проживання 90% американського населення.

Про це він заявив у понеділок під час виступу в Білому домі щодо подолання пандемії в США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Щоби полегшити вакцинацію для американців - у той час, як постачання (препаратів) та можливості для їх застосування збільшуються - я віддаю розпорядження своїй команді з питань COVID забезпечити розгортання місць вакцинації для 90% усіх американців в радіусі п’яти миль (від помешкань - ред.) до 19 квітня, впродовж трьох тижнів від сьогодні»,- заявив президент США.

Читайте також: Байден обіцяє американцям 200 мільйонів щеплень за перші 100 днів свого президентства

Він уточнив, що наразі щеплення роблять у близько 17 тисяч аптек по всій країні. Однак ця кількість має зрости більше ніж удвічі - до 40 тисяч упродовж наступних трьох тижнів.

Байден також звернувся до губернаторів окремих (головним чином, республіканських) штатів, не послаблювати карантинні обмеження, зокрема, не скасовувати обов’язкового носіння масок.

«Це не питання політики», - зауважив американський лідер.

Читайте також: Байден хоче, щоб День незалежності США став датою перемоги над COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, у березні Байден заявив, що планує до кінця травня забезпечити можливості для вакцинації кожного дорослого жителя США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-