Байден хоче, щоб День незалежності США став датою перемоги над COVID-19

Байден хоче, щоб День незалежності США став датою перемоги над COVID-19

Укрінформ
Президент США Джо Байден закликав американців вакцинуватися, щоб у День незалежності США 4 липня у громадян країни був шанс повернутися до нормального життя. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

«Якщо ми зробимо це (завершення вакцинації - ред.) разом до 4 липня, є хороший шанс, що ви, ваша сім'я і друзі зможете зібратися на задньому дворі і відсвяткувати День незалежності», - сказав Байден, звертаючись до співгромадян з Білого дому.

Він додав, що таким чином країна зможе відзначити не тільки День незалежності, а й «незалежність від цього вірусу».

В рамках планів з розширення вакцинації кількість місць, де люди можуть бути вакциновані, буде збільшено із залученням ветеринарів і стоматологів, яким також дозволять робити людям щеплення.

Читайте також: Байден підписав «план порятунку» Америки на $1,9 трильйона

За словами президента, для проведення вакцинації мобільні підрозділи виїжджатимуть у місцеві громади, які не отримують медичного обслуговування.

Як нагадує видання, в своєму першому зверненні як президента Байден говорив, що має намір надати всім дорослим американцям право на вакцинацію до 1 травня.

Поточні заходи вакцинації визначають пріоритетність людей за віком або станом здоров'я.

Читайте також: У Раді ініціюють меморандум стратегічного партнерства з Конгресом США

У світі станом на ранок 12 березня зафіксували 119 120 511 випадків інфікування коронавірусом. Лідерами за кількістю випадків COVID-19 залишаються США (29 925 902), Індія (11 308 846) і Бразилія (11 284 269).

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-