Байден обіцяє американцям 200 мільйонів щеплень за перші 100 днів свого президентства

Байден обіцяє американцям 200 мільйонів щеплень за перші 100 днів свого президентства

Укрінформ
Джо Байден поставив для своєї адміністрації нову мету у справі вакцинації: за перші 100 днів президентства замість 100 мільйонів запланованих щеплень зробити вдвічі більше.

Про це президент США повідомив під час своєї першої широкої пресконференції у Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми досягли поставленої мети (щодо проведення 100 мільйонів щеплень – ред.) минулого тижня, на 58-й день (роботи нової адміністрації – ред.), за 42 дні до визначеного терміну», - заявив Байден.

Читайте також: До кінця травня кожен американець буде забезпечений вакциною - Байден

У цьому зв’язку він підкреслив, що нова ціль для його команди - збільшити удвічі заплановану кількість щеплень у раніше намічені терміни. «200 мільйонів доз за 100 днів (президентства – ред.)», - указав глава Білого дому.

Крім того, він нагадав, що завдяки ініціативі нової адміністрації, а також підтримці Конгресу запущено так званий план порятунку Америки. Перші $100 мільйонів виплат були відправлені напередодні, й американці почали отримувати по $1400 допомоги на власні рахунки.

Читайте також: Байден підтвердив намір йти в президенти у 2024 році

Як повідомляв Укрінформ, на початку цього тижня Байден висловив упевненість, що до кінця травня Сполучені Штати матимуть 600 мільйонів доз вакцини проти COVID-19, що дозволить повністю охопити для щеплення населення країни.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-