ВООЗ назвала чотири можливі варіанти передачі коронавірусу людині – АР

ВООЗ назвала чотири можливі варіанти передачі коронавірусу людині – АР

Укрінформ
Вірус SARS-COV-2, імовірно, передався людині від кажанів через проміжну тварину.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в попередньому варіанті звіту Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо походження нового коронавірусу, який потрапив у розпорядження Associated Press.

Зазначається, що вчені у звіті представили чотири ймовірних сценарії виникнення вірусу.

Як повідомляється, передача вірусу через проміжну тварину оцінюється від «імовірної» до «дуже ймовірної», тоді як можливість передачі коронавірусу від кажанів напряму людині оцінили як «імовірний» варіант зараження, адже «еволюційна відстань між вірусами кажанів та SARS-CoV-2 орієнтовно становить кілька десятиліть, що передбачає відсутню проміжну ланку».

У ВООЗ уточнили, що подібні до SARS-CoV-2 віруси переносять панголіноподібні (ящери), а також норки та кішки, які є сприйнятливими до вірусу та можуть бути носіями.

Окрім того, експерти ВООЗ вважають малоймовірним варіант походження коронавірусної хвороби COVID-19 з лабораторії у китайському місті Ухань.

Також «можливим», але «малоймовірним» експерти ВООЗ назвали шлях передачі коронавірусу людині через харчові продукти та «холодовий ланцюг».

Читайте також: Без уколів: у ВООЗ анонсували вакцини від коронавірусу нового покоління

Як повідомлялося, остаточний варіант звіту ВООЗ планувала оприлюднити протягом кількох днів.

У Сполучених Штатах стурбовані підготовкою звіту ВООЗ про виникнення коронавірусу через те, що влада Китаю не надала фахівцям організації усіх необхідних даних.

Читайте також: Розподіл COVID-вакцин є катастрофічним моральним провалом - ВООЗ

У січні 2021 року, за рік після початку пандемії коронавірусу, делегація ВООЗ відвідала Китай, щоб дослідити причини його появи.

Команда фахівців ВООЗ, яка побувала в місті Ухань, де вперше виявили COVID-19, заявила, що їй не надали доступу до «необроблених даних» про хворобу.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-