Силовики стягують до Мінська спецтехніку, почалися затримання

Силовики стягують до Мінська спецтехніку, почалися затримання

Відео
Укрінформ
У Мінську з ранку 27 березня силові структури звозять різноманітну військову і спецтехніку, люди без розпізнавальних знаків знищують біло-червоно-білу символіку, що з'явилася напередодні. Уже почалися затримання активістів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал TUT.by.

«З ранку в Мінську з'явилася спецтехніка, в різних районах столиці помічають БЧБ-прапори, люди без розпізнавальних знаків продовжують боротьбу з символікою», - йдеться в повідомленні.

Видання публікує фотографії та відео спецтехніки, яку привозять у різні райони міста. На проспекті Пушкіна зафіксували машину з рулонами колючих дротів, які можна оперативно розгортати на вулицях. 

Велика колона спецтехніки проїхала до площі Перемоги.

Як повідомляє в ТГ-каналі Радыё Свабода, в білоруській столиці в очікуванні акції протесту проходять затримання. Після автозаку одному із затриманих була потрібна «швидка допомога».

«Людину відвели в автозак, а потім вивели до «швидкої». Тривають затримання на станції метро Пушкінська», - йдеться в повідомленні.

У четвер, 25 березня, в Білорусі відзначали неофіційне свято День Волі. Опозиція також закликала активістів вийти на вулицю в найближчий вихідний день, суботу 27 березня, і збиратися в Мінську, в районі площі Якуба Коласа.

Напередодні, в четвер, на День Волі до Мінську також була стягнута військова техніка, зокрема водомети, жива сила. Затримання активістів відбувалися по всій країні зі світанку. Увечері в столиці люди гуляли невеличкими групами по центральних вулицях, автомобілісти сигналили, також були затримання. За повідомленнями правозахисників, по всій країні були заарештовані щонайменше 245 осіб.

Читайте також: У судах Білорусі - понад 100 справ про «погрози силовикам»

Як повідомлялося, в Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Лукашенко.

Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії й масово заарештовує їх.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ані ЄС, ані США, ані Україною та більшістю демократичних країн світу.

Паралельно з акціями протесту проходять мітинги, ходи, організовані чинною владою.

День волі (Дзень волі), також День Незалежності - білоруське свято, річниця проголошення незалежності першої національного держави, Білоруської Народної Республіки, в 1918 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-