У судах Білорусі - понад 100 справ про «погрози силовикам»

У судах Білорусі - понад 100 справ про «погрози силовикам»

Укрінформ
У білоруські суди передано 109 кримінальних справ стосовно 147 осіб про насильство або погрозу його застосування до співробітників ОВС та їхніх близьких.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Генпрокуратура Білорусі.

«Прокуратура проаналізувала кримінальні справи про насильство або погрозу його застосування стосовно співробітників органів внутрішніх справ або їхніх близьких за ст.364 Кримінального кодексу Республіки Білорусь. На даний момент до суду передано 109 таких кримінальних справ стосовно 147 осіб», - йдеться в повідомленні.

За даними Генпрокуратури, за згаданою статтею засуджено понад 100 громадян, з них 67 - до позбавлення волі, 33 - обмеження волі, в тому числі з відправленням у виправні установи відкритого типу.

Нагадаємо, в Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Лукашенко. Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Читайте також: У Білорусі проти голови Спілки поляків відкрили справу, «шиють» розпалювання ворожнечі

Режим застосовує проти демонстрантів жорсткі репресії і масово заарештовує їх. Під час останньої за часом акції на День Волі 25 березня було затримано, як мінімум, 245 осіб.

Паралельно з акціями протесту проходять мітинги, організовані чинною владою.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-